Monday, 30 July 2012

yang INDAH jadikan kenangan, yang DUKA perbetulkan...

Assalamualaikum dan salam ramadhan ke 11 peeps  :)
Holaaaa! disebabkan arini aku byk mase free n today is my frst nite duty, so aku nk update la new entry utk blog aku yg dh bersawang ni. jap lg nak tacap pulak kasi lawa sikit. sedap sikit mata memandang kunun. HAHA. 
tgh aku membelek belek gamba dlm lappy ni, tetibe aku rase rindu sgt kat dorg ni sbb most of da pictures dlm lappy aku ni mmg gamba dorg la! 3 tahun bersama dgn dorg. 3 tahun punya gamba. 3 tahun punye cerita. ade suka ade duka. biasa la kan. so dats y la aku letak tajuk entry aku cenggitu. HOHO.
bak kate yuna zarai, 'di setiap gamba ade lagu'. tp bak kate aku 'di setiap gamba, got story maaa'! HAHA.

here's got some photos yg aku nak share dgn korg ^. __^

ni lah kwn kwn first yang aku jumpe time aku menjejakkan kaki kat KSKB tuh. my lovely wany n naz. tp xmampu nk kekal lame. aku membawa diri secara solo. btw, happy sgt dpt kenal korg. hpe we still remain our frenship ok :')


dhen aku jumpe minah minah ni pulak. so di awal kemunculan kami (poyo giler), kami berENAM
yg kiri sekali anees, ida, nisa ganu and khairina. lagi dua, aku n piqano tukang tangkap gamba. HAHA.
n maybe ade sedikit masalah yang x dpt dibendung, so nisa ganu dan khairina lebih prefer utk menyolo jugak mcm aku dulu dulu. HUU. btw, aku xpnh rase yang aku bgado dgn korg dua. maybe mase tuh pon kite x matang lagi kan. n aku minx maaf kot kot dlm tempoh kite berkawan tuh ade yg aku terlebih atau terkurang k. hpe kite still kwn smpai biler biler. yg lepas bia kan ia berlalu k :)

so yang tinggal kami berempat. selama dua tahun kami kekal bersama. ade juge masalah yg dtg. tp kami tetap menggenggam erat tali persahabatan kami.


dhen lepas dua tahun tuh, ade lagi sorg minah masok geng kami (mcm budak budak betol) HAHA. ecah name dye. 

ecah was wearing da grey kebaya. piqano lak wearing da red kebarung. alhamdulillah. smpai tahun ketiga kami masih bersama. study same same, g kelas same same, hangout same same, smpat jgk berRAMADHAN dgn dorg utk dua tahun x silap aku. seronok sgt time tuh :')

dorg jugaklah slalu jd 'pom pom girl' utk team aku biler ade game bola tampar :')

dorg lah tlg siap kan, makeup kan team tarian aku setiap kali kiteorg masuk competition or perform kat mane mane smpai la kiteorg jd gorgeous cenggini. HEEE :')

#ok fine. baru aku perasan head gear aku senget! muahahaha :D


dorg jugak lah tlg aku beri inspirasi utk harmonizekan koir kiteorg n jd one part of team koir sbb slalu x cukup ahli :')

n jd supporter aku setiap kali aku masok singing competition :')
korg! TQ sgt sgt. double thumbs up utk korg! :)

one of us, anees, dah pon mendirikan rumah tangga dan dgn rasminya akan menjadi seorang BONDA xlame lagi. aku tumpang happy sgt sgt. HEE. tunggu turn sape pulak aftr dis. nk mkn nc minyak byk byk! :)

# rase terharu sbb dye melantik aku utk jd mak andam time akad nikah dan pengapit dye. best jd pngapit sbb dpt mkn udang panjat nenas. x best jgk sbb kene mkn cover cover. HAHA :D


selain dr dorg, aku ade rapat jgk dgn budak budak lain.
especially, my beloved roommate, emy :)

kalau ade event ape ape, msty dye carik aku dulu suruh aku makeup kan dye. rase terharu sbb dye ckp aku yg frst mencabul muke dye. tp event dye x makeup, dye still nmpak cantik :)
TQ rmmate sbb jage aku, tlg masakkan utk aku, jd kan aku sbgi judges utk setiap masakan dye. HEE. TQ TQ TQ ^. __^

ni mek. she's from KELANTAN. cost pharmacist. even dye lagi tua dr aku, tp dye mmg sgt gila gila. aku pon x percaya yg dye tuh dh tua. tp tu lah hakikatnye. crazy, talkative, stylo! 3 words for her. HAHA. n cardigan yang dye pki ni bkn dye pnjam dr aku. tp mmg kiteorg beli same pesen. most dr kiteorg punye baju mmg sengaje kiteorg beli same. sbb dua dua dh minat bnda yg same. so, juz grab it la kan! xkesah la kalau boria pon :)

mmg best dpt kenal dgn minah minah ni. sgt hargai dorg sbb still ade dgn aku even aku susah n sng, suka dan duka. thnx SAHABAT! love you!

ok dh panjang sgt berceloteh. zuhur pon dah msok. yuk solat. btw, thnx 4 reading uolss.

assalamualaikum.






4 comments:

  1. eqa nk request lagu! hahaha! suara mesty sedap kn?

    ReplyDelete
  2. lagu apakah?? HAHA. lai lai lai! sedap tuh xla. HAHA :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...