Thursday, 25 August 2011

RAYA RAYA RAYA 3~!! (:


ok.
done~!so tuka mood korg cpt..
nk raye an??
xkn nk sedih2 je..xsyok la jahh~!heeeee :D

video

p/s:njoy k syg2 sume.heee.yg baik dtg dr ALLAH swt,,yg buruk dtg dr kami..
sory kalau ade ter over ke ape k.
juz tok suke2 (:

RAYA RAYA RAYA 2~!! (:




ok.
dh testing tempat,so kiteowg pon amek la mood..
so frst klip vdeo adlh mood sedih mnanti nk braya dgn keluarga..sob3x :'(

video
kononnye kat oversea la ni an~

RAYA RAYA RAYA~!! (:


assalamualaikum..
xjawab dosa,,kalau jawab syg..huu (:
tup tap tup tap..RAYA dh nk dkt~!!!
fuhhhh~xsaba nye laaaaa.heee :D
disebab an mood ghayeee dah menggila tahap gaban nye,,so tcetusnye la idea tok wat vdeo klip rayeee.
tahon lepas dh xwat,,so tahun ni sye mmakse pelakon2 xbtauliah ni tok mnerbitkan lagi klip vdeo..yeaa.dh fnal year..nak gax ade kenangan an??heee :D

antara pelakon2nya ialah,
sye sndiri,nur shafiqah,,
syafiqah noor,,
nur anees,,
rabiatul adawiyah
dan aisyah abdul razak..


so tahon ni kami upgrade sikit.
ade dua klip vdeo.
satu mood happy n satu mood sedih..
hahahaha.sangkak giler~~
video
ni testing tempat n environment dlu~!hahaha :D
























Wednesday, 24 August 2011

suke,suke,suke.TQ~! (:



heeee..
seronok tol~!!
wat julung2 kalinye,sye terima kad raye yang pertama untuk tahun 2011 ni dari mohd aliffuddin bin mohd alma'ani a.k.a URBRICK ALIE..
teregt lax zaman dulu2 sbuk dok anta kad raye kat owg,,tnye alamat bagai..huuu..
terase dah bahang aidil fitri nak mai dah.
huu.
btw,,awk,,cantex gler kad ghayeee nyee~!


ni haaa~! special punyeee~! heee (:


mintak maap ye alip..
tahun ni mang xwat..sory la sgt2..
so sye juz leh mampu wish kat cni jela k..
slmt ary raye juge wat awk,,maap zahir je leh??
batin asenye teeetttt~!!
heee (:

sye juga mngharapkan hari lebaran yang bakal tiba ini menjadi hari yang bahagia wat awk sekeluarga..
jmpot2 la dtg rumah gax k??
bkn jauh pon.
so jgn bg alasan~!!
heeee :D
thnx again~!!

p/s:meriah x lagu blog sye??lagi meletop dari ko jahhh~!heee :P

Sunday, 21 August 2011

kisah hati~

YA ALLAH..
jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMU..
agar bertambah kekuatan untuk menyintaimu..

YA MUHAIMIN..
jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorg yang hatinya tertaut padaMU..
agar tidak terjatuh aku ke dalam jurang cinta nafsu..

YA RABBANA..
jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya,agar tidak berpaling dari hatiMU..

Saturday, 20 August 2011

MUHASABAH CINTA...

wahai..
pemilik nyawaku..

betapa lemah diriku ini..
berat ujian dari MU..
ku pasrahkan semua padaMU..



TUHAN..
baru ku sedar..

indah nikmat  sehat itu..
tak pandai aku bersyukur..
kini ku harapkan cinta MU..


kata kata cinta terucap indah..
mengalir berzikir di kidung doaku..

sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku..

tuhan kuat kan aku..
lindungi ku dari putus asa..

jika ku harus mati..
pertemukan aku dengan MU..



butir butir cinta air mataku..
teringat semua yang Kau beri untukku..
ampuni khilaf dan salah selama ini..
YA ILLAHI..MUHASABAH CINTAKU..







Friday, 19 August 2011

biler dh sayang~



Biler kiter syg org tu,
Kita tnggu dia lame pn x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
...Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Ati kate,x pe dia busy kott!!!

Biler kiter syg org tu,
Kita gdh ngan dia,kita dim jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Ati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita kol nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
Biler jd cm2,x pe...
Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...
Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lpr...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...


Biler kiter syg org tu,
Kita x pnh pntingkan diri sndri,
Tp dia hpokrit thp gaban..
Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...


Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngrt...
Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...


Biler kiter syg org tu,
Kiter x snggp tngk dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????


Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata,x pe,janji dia bhgia...
Dan...


Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
Dia dtg ziarah pusara kiter...
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
Dia mintak maaf sebab x pnh tgk pnderitaan kiter...

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....
HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG..

Thursday, 18 August 2011

R.E.A.L.I.Z.E



i can't talk to you anymore,its not that i am mad with you..
its just that when i talk to you,i realize how much i love you..
and when i realize how much i love you,i realize i can't have you and that makes me love you even more..

Wednesday, 17 August 2011

PENYEPAH DAN PENGEMAS~!! :P

assalamualaikum..xjwb dose,law jwb syg.. (:

dsebab kan cuty dua ary,so sye byk sgt mase tluang..2 yg rancak je mengupdate blog 2..hahaha :D
bbalik kpd tajok kite..penyepah dan pengemas~??cam pelik je bunyinyeee.tapi ade je org yg ade dua2 karakter ni taw..sye la org itu..hahaha..
YA~!!! sye mmg seorg PENYEPAH..ni lah buktinyeee :

dah 2 minggu dalam keadaan begini (:

tapi sye juge seowg PENGEMAS..malangnye,,mood mengemas 2 dtg bler free je seperti arini..hahahaha..ni bukti sye seowg pengemas : 

aceli,xda la kemas sgt an??tp ade la rupe baju2 yg berada di dalam almari :P

P/S : bnda yg baik diikut k.. (:

DULKFALI HARUN-cinta teragung sye selepas RUHANA OTHMAN (":



When i was a girl of fourteen,my father was so ignorant i could hardly stand to have the oldman around..
But when i got to be twenty-one,i was astonished at how much he had learn in seven years..


sory ayh..ni je gamba ayh yg shasha ade n shasha ltak ats meje study sbgi smangat shasha..

shasha janji pasni kite tangkap gamba same2 k??dh lame kite tak keluar satu family kan??shasha tak sabar nk 2nggu raye ni..insyaALLAH hari indah 2 akn datang..

AYAH~shasha syg sgt kat ayah <3

SALAM NUZUL QURAN 1432H


ceritera di sebalik baby2 di muka Eqa Dulkfali~

Assalamualaikum~tak jawab dosa,,law jawab sayang..heee.. (:

ermm..disebab kan baru bangon tido,,tetibe idea datang menghantar input ke otak dan persoalan drpd owg ramai thdp transformasi kulit muke sye,,so tkeluar la topik yg berada di atas 2..

mukadimah : tok pengetahuan semua,wanita sgt snsitif apabila dikait kan dua perkara ni iaitu saiz badan dan kulit muka..bagi kami hal2 ni sgt lah menikam kalbu,hati,jiwa dan perasaan biler dibangkitkan..cheeewaaahhh~!!ayat xleh blah..heeee..


ni la keje aku bler baby2 tu dtg wat lawatan~

so kite straight 2 da point la k..sye juge mmpunyai masalah kulit muka yg bminyak dan jerawat2 yg xberilmiah 2 suke singgah kat muke sye..law singgah sahor je xpe..ni singgah sampai ke ghayeee~!!adoiiii~mang tnsion!!huuuu..

ceritera di sebalik kulit muka Eqa Dulkfali bermula mase sye strt study diploma in nursing dkt KSKB 2 haaaa..huuu..di sebuah mall yg tsergam indah di sg buloh iaitu THE STORE kami~!!di situlah ade seowg kakak yg mnjual brg2 jamu mperkenalkan satu produk drpd thailand iaitu,ASANTEE~mule2 sape nk pcaye babe??gilerrrr~!!brg drpd thailand 2..ntah ok ke x an??setelah berjam2 akk 2 mbebel2 dan arganya cumelah RM5 (cyesly xtipu),sye pon tmakan dgn pujuk rayunyaaa..

bler dh strt pkai,mmg pedih siot~!!dye cam asid taw..tapi lame2,sume baby2 sye pon mengecut dan ia mncerahkan sekali kulit muke sye..alhamdulillah~smpai skunk i'm stick with it..xberalih kpd yg lain..sory la xdpt nk tnjuk an muke sye dolu2 dsbb an time 2 free hair lg..hahahaha..nyway,tok pesanan,,laen muke laen pe'el dyee..xsume can use da same product..rite?? (;


sye bersama ASANTEE.hahahaha :D

pe2 pon,,jgn ase rndah diri k??setiap mslh pasty ade penyelesaiannya~egt ni~!i'm not beauty queen,i'm just beautiful me~!!fighting babe~!! (;

 

Tuesday, 16 August 2011

sye dh ade BLOG~!! (:

assalamualaikum..wah,wah,wah.dh ade blog sndiri dh ni..owg lepas sahor sume tbongkang,aku sowg je yg mngadap lappy dan mmbina blog ni..pening gax nk wat dye~!!nsib baek arini cuty..hahaha..sbnrnye,dh lame impikan nk ade blog..akhirnya~!heeee..xda la nmpak ketinggalan sgt dunia teknologi an??heee..btw,dis tings r new 4 me..so sgala tunjuk ajar amat diperlukan di sini ye..tnpa melengahkan masa lagi,dgn lafaz bismillahirrahmanirrahim dan sgala hormatnye,sye ingin merasmikan blog baru sye yg diberi nama same dgn name fb sye,Eqa Dulkfali~heee. TQ <3



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...